Цьогоріч відвідувачів зустрічає понад 200 видавців, інституцій культури й ілюстраторів, а в програмі фестивалю більше 300 подій — презентацій, дискусій, виставок, лекцій, перфомансів, концертів. Окрема атракція — інтерактивна 3-метрова інсталяція у вигляді книжки, де відвідувачі можуть у реальному часі створити новелу з Любком Дерешем.

Тих, хто любить читати книжки і любить цікавих людей, чекають зустрічі із знаковими письменниками Оксаною Забужко і Сергієм Жаданом, а ще з Тарасом Прохаськом, Ірен Роздобудько, Павлом Вольвачем, автограф-сесії з авторами, чиї твори вийшли в улюблених видавництвах «Старого Лева», «А-ба-ба-га-ла-ма-га» й інших.

Як зазначає координатор «Книжкового Арсеналу» Юлія Козловець, серед новацій ювілейного фестивалю створення за підтримки партнерів — МЗС і Української бібліотечної асоціації — книжкових посольств у США, Канаді, Франції, Болгарії, інших країнах. Українська хата-читальня діятиме і в Сингапурі, де книголюби дивитимуться всі головні події он-лайн. Навіть за тисячі кілометрів з допомогою сучасних технічних засобів можна стати учасником церемонії відкриття «Книжкового Арсеналу» та оголошення конкурсу «Найкращий книжковий дизайн» і дізнатися про найкрасивішу книжку, яка представлятиме Україну на світовому конкурсі у Німеччині, побувати на презентації книжки «Украинский национализм: ликбез для русских, или Кто и зачем придумал Украину», видань Українського центру вивчення Голокосту, мистецьких альбомів про Київ й нашу державу.

У програмі фестивалю круглий стіл «Роль ветеранської літератури у протидії смисловій війні РФ проти України», дискусія про дослідження у дизайні, спроби формування національного стилю, розвитку традиції і створення сучасних проектів на основі мистецької спадщини — «Георгій Нарбут і творення українського бренду», літературні програми, присвячені Івану Павлові ІІ та його зв’язкам з Україною, 20-річчю візиту Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну, презентація його книжок та «Вишиваний, некоронований король України — історія про вибір». Також в програмі відкриті діалоги, еколекторії, майстер-класи, дитячі і поетичні читання і ще багато-багато чого цікавого.

Одночасно «Книжковий Арсенал» буде працювати і як музична площадка, на якій пройде, зокрема і концерт українсько-німецької дружби «Співочі кажани» за участі куратора програми Сергія Жадана і його німецьких друзів Владіміра Камінера та Юрія Гуржи.

Нагадаємо, що у 2019 році Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» отримав звання «Найкращий літературний фестиваль світу».