Така робота дає гарні результати, адже Баранинську громаду визнано однією з кращих у рамках міжнародного проекту «Бюджетна прозорість», інформує прес-служба Закарпатської облдержадміністрації. Тут працюють чотири амбулаторії, п’ять фельдшерсько-акушерських пунктів, вісім шкіл, дев’ять садочків, п’ять клубів, шість бібліотек та два заклади позашкільної освіти, а також комунальне підприємство. В утвореній у жовтні 2017 року ОТГ об’єдналися чотири сільські ради, до складу яких входило дев’ять населених пунктів.

Впровадженням інноваційного підходу в рамках публічно-приватного партнерства та самореалізації став захід під назвою «Пітчинг Баранинської ОТГ», який провели спільно зі співорганізаторами конкурсу ГО «Молодіжна платформа» та Британською радою в Україні.

Мешканці громади охоче скористалися нагодою та подали майже три десятки проектів, спрямованих на покращення умов життя в кожному із сіл ОТГ. Серед них — грантова заявка на проект транскордонного співробітництва спільно з партнерами з Угорщини та Словаччини «Капітальний ремонт будівлі палацу Плотені та благоустрій».

До речі, Баранинська ОТГ першою в області провела участь у «Пітчінгу соціальних проектів». Тож, за словами заступника голови ОДА Іштвана Петрушки, коли йдеться про сучасну розбудову Закарпаття, то це насамперед про успішні громади і нові можливості їхнього розвитку. Що це так, досить назвати один лише факт: майже дві третини краян живуть у селах. Отже, розвиток сільських громад — це розвиток області загалом.

Ужгород.