Цьогоріч випускниками академії стало 405 офіцерів-прикордонників та 43 студенти. В навчальному закладі переконані, випадкових людей серед них немає — всі свідомо обрали нелегку професію захисника батьківщини. Серед цьогорічних випускників є й ті, хто продовжив родинні військові династії. А хтось лише закладає свою сімейну традицію бути військовим. Адже серед випускників є п’ять подружніх пар, котрі поєднала армія.

Найближчими днями усі випускники роз’їдуться по своїх місцях служби. Є й такі, хто одразу потрапить у найгарячіші точки. Це дев’ятеро випускників факультету підготовки керівних кадрів, які продовжать свою службу в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Кожного разу випуск офіцерів стає справжнім святом не тільки для навчального закладу, а й для багатьох хмельничан. Адже їхні долі пов’язані саме з академією. Майже за три десятиліття тут підготовили та направили в органи охорони державного кордону більш як одинадцять тисяч висококваліфікованих офіцерів-прикордонників. Вони здобули найрізноманітніші спеціальності: від філологів, психологів та правників до фахівців з телекомунікації та радіотехніки, автомобільного транспорту і безпеки державного кордону.

Академія може пишатись своєю матеріальною та науковою базою. Сьогодні в ній функціонує вісімнадцять кафедр, на яких зосереджено чималий науковий потенціал. Свої знання та досвід курсантам передають понад півсотні докторів наук, майже три десятки професорів та 188 кандидатів наук.

Рівень знань і професійної підготовки офіцерів, які вийшли зі стін академії, вже не раз оцінило життя. За сім останніх років понад чотири сотні військовослужбовців навчального закладу брали активну участь в антитерористичній операції та Операції об’єднаних сил на сході України. Шістнадцятеро випускників академії, захищаючи Україну, віддали за неї своє життя.

Фото НАДПСУ.