Про цю важливу ділянку роботи влади вели мову на онлайн-засіданні членів обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати зарплат, пенсій, стипендій, інших соцвиплат і податкового боргу із керівниками РДА та міськвиконкомів. Нараду провів заступник голови ОДА Іштван Петрушка.

«Невиплата зарплати безпосередньо впливає на фінансове становище населення. Рівень життя працівників та їхніх родин залежить не тільки від рівня оплати праці, а й від механізму її виплати, саме тому ці питання перебувають під постійним контролем керівництва ОДА», — зазначив Іштван Петрушка.

На засіданні також розглянуто питання дотримання норм трудового законодавства та вжиті заходи щодо своєчасної виплати зарплати працівникам проблемних підприємств, заслухали їхніх керівників. Так, з’ясовано: заборгованість із зарплати станом на тепер становить 11 758,6 тис. грн, що порівняно з попереднім місяцем більше на 1942,9 тис. грн, інформує прес-служба ОДА. Частково погашена заборгованість на деяких економічно активних підприємствах. Однак нинішня ситуація не задовольняє ні робітників, ні владу. Тому керівників підприємств-боржників попереджено: щодо них буде вжито суворих заходів.