Відбулися передача спеціалізованого транспорту структурним підрозділам КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» і вручення дипломів першим випускникам Лисичанського медичного фахового коледжу зі спеціальності «Екстрений медичний технік».

Транспорт придбано за кошти держбюджету України в рамках програми, що спрямована на розвиток системи екстреної медичної допомоги. Загалом Луганській області було надано 28 автомобілів, 24 з них уже готові до передачі станціям та підстанціям населених пунктів області, зокрема Сватівській, Нижньодуванській, Мостківській, Новоайдарській, Щастинській, Станично-Луганській, Міловській, Кремінській, Лисичанській, Сєвєродонецькій, Ново-Астраханській, Троїцькій, Білокуракинській, Лозно-Олександрівській, Старобільській, Марківській, Біловодській, Верхнянській, Карбонітській, Новодружеській, Попаснянській, Новопсковській, Білолуцькій та Рубіжанській.

Окрім ключів від автівок, водії отримали ще й сертифікати, що засвідчують професійну кваліфікацію екстрених медичних техніків. Завдяки підтримці ЄС та ПРООН вони взяли участь у тримісячному навчальному курсі, що відбувався у два етапи: теорію засвоювали на базі Лисичанського медичного коледжу, а вже практичні навички курсанти відпрацьовували на базі Луганського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Професійну підготовку за фахом «Екстрений медичний технік» уже затверджено ліцензійною комісією Міністерства освіти і науки України й зареєстровано в електронному реєстрі суб’єктів освітньої діяльності. Загалом на відповідне навчання водіїв екстреної медичної допомоги до рівня медичних техніків (парамедиків) Міністерство охорони здоров’я України визначило перехідний курс у п’ять років.

Звертаючись до присутніх, голова обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай наголосив: «Розширення та оновлення автопарку «швидких» — це вагомий крок у наданні фахового, якісного й оперативного медичного обслуговування нашому населенню. Ми також робимо все належне, щоб ці нові автомобілі їздили нормальними дорогами».

Фото прес-служби Луганської ОДА.