Щойно оговталися від подорожчання газу та електроенергії, а попереду — нові випробування для гаманця. У другому за значенням місті регіону, приміром, «визріло» й подорожчання послуг водопостачання та каналізації. Комунальне підприємство «Міський водоканал» у Новій Каховці подало до міськради пакет документів із обґрунтуванням зміни тарифу — з 28,72 гривні до 44,18 гривні за кубометр. Принципових заперечень стосовно їх перегляду муніципальна влада не має: питання лише в тому, на скільки саме «підняти планку».

«Тарифи міськводоканалу у нас залишалися незмінними чи не три роки. За цей час кілька разів підвищувалася мінімальна зарплата, піднімали вартість електроенергії, дорожчали труби та інше обладнання. Не дивно, що послуги водоканалу перетворилися на збиткові, і він «тримається на плаву» лише завдяки бюджетній підтримці. Тільки минулого року з міської скарбнички підприємству перерахували майже вісім мільйонів гривень, з початку цього року — ще 2,5 мільйона, і готуємо черговий транш. Так довго тривати не може — комунальники й самі повинні заробляти, а не бути вічними прохачами. Інша справа, що настільки різко піднімати тариф навряд чи доцільно — у споживачів і так мільйонні борги за воду, їх платоспроможність низька», — так прокоментував ситуацію у бесіді з власкором «Голосу України» голова Новокаховської територіальної громади Володимир Коваленко.

Варто додати, що в Херсоні вартість послуг водопостачання та каналізації для населення зросла ще з січня цього року. Мешканці облцентру сьогодні платять по 29,34 гривні за кубометр води й стоків. Якщо ж у Новій Каховці тариф затвердять у тому вигляді, який пропонує тамтешній водоканал, за вартістю компослуг друге за значенням місто регіону вийде по області в лідери. Тільки навряд чи така першість містянам сподобається.

Херсонська область.