«Динамо» (Україна, Київ) — «Базель» (Швейцарія). 4:4. Голи: Антюх, 23, Сирота, 31, Лєднєв, 49, Коробенко, 66 — Касамі, 36, Кабрал, 45 (п), 60, Маршан, 82.

«Динамо» (1-й тайм): Бойко, Скорко, Сирота, Бражко, Дубинчак, Андрієвський, Шепелєв, Буяльський, Антюх, де Пена, Супряга (Ванат, 35); (2-й тайм): Бойко (Моргун, 77), Вівчаренко, Шабанов, Кравченко, Сідклей, Андрієвський (Коробенко, 62), Гармаш, Лєднєв, Цитаїшвілі, Родрігес, Ванат (Кулач, 62).

У розпорядженні Мірчі Луческу на першому зборі перебувають гравці, які не задіяні в складі своїх національних команд на Євро-2020. Також наставник «Динамо» взяв футболістів, які провели минулий сезон в інших клубах на правах оренди.

Крім того, у таборі чемпіона України перебувають потенційні новачки — Владислав Кулач, Андрій Коробенко та Денис Антюх. Відзначимо й вихід зліва в обороні Владислава Дубінчака, який останні сезони провів у «Карпатах» та СК «Дніпро-1».

Після кількох тренувальних днів динамівці провели перший спаринг. Їхній суперник — багаторазовий чемпіон Швейцарії, срібний призер останнього національного турніру.

Кияни відкрили рахунок — Супряга віддав навісну передачу з лівого флангу на кут воротарського майданчика. Там був Антюх, котрий прийняв м’яч на праву ногу, а ударом лівою влучив у ворота.

І з другим голом кияни не забарилися. Де Пена подав кутовий, а Сирота відмінно зіграв на випередження.

Потім ініціатива перейшла до «Базеля». Він швидко відіграв один м’яч. Динамівці не дуже заважали в карному майданчику швейцарцеві Касамі, котрий спокійно пробив з льоту.

А на останній хвилині Антюх порушив правила біля своїх воріт. Пенальті — Кабрал пробив ефектно і влучно. Чотири забиті м’ячі — результативний тайм.

Але й другий не поступався першому. Одразу після перерви Лєднєв знову вивів динамівців уперед. Перший його удар воротар парирував, а повторний виявився успішним.

Парад забитих м’ячів продовжувався і надалі. Дубль оформив Кабрал, а потім учергове «Динамо» повело в рахунку — пострілом у «дев’ятку» з лінії карного майданчика відзначився Коробенко.

Однак і цього разу динамівці дозволили супернику зрівняти рахунок після розіграшу штрафного.

Наступний матч «Динамо» зіграє сьогодні, 3 липня, проти швейцарської «Лозанни».