А на перший укол різними вакцинами прийшло більш як 35,88 мільйона людей. Це стало основою для скасування в країні багатьох обмежувальних заходів.

Інформаційне агентство «Анадолу» взяло інтерв’ю в представника Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у Туреччині Батира Бердикличева, який зауважив: за темпами вакцинації країна перебуває в числі світових лідерів. Але він наголосив, що заспокоюватися дуже рано. «В низці європейських країн фіксується зростання числа тих, хто захворів, через швидке поширення нового штаму «Дельта». Цей різновид коронавірусу поширюється дуже швидко і є дуже заразним», — сказав представник ВООЗ.

Він похвалив владу країни за те, що вона зробили вакцини доступними для всіх громадян, а також за те, що не примушують людей до імунізації, не загрожують їм, а діють сучасніше. «Похвально, що для збільшення темпів вакцинації міністерство охорони здоров’я проводить кампанію із залученням турецьких знаменитостей. А також дохідливо роз’ясняє, до чого призводить відмова від імунізації. Ми уважно відстежуємо всі позитивні ініціативи влади у світі. І бачимо, наскільки вони ефективні в Туреччині», — зазначив Батир Бердикличев.