Господарство запроектовано за принципом повного циклу: сучасний комбікормовий цех потужністю 6 000 тонн екструдованого корму на рік, інкубаторій на п’ять мільйонів личинок на місяць, товарне виробництво потужністю 500 тонн на рік, переробка до 2 000 тонн на рік. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив спеціаліст з водних біоресурсів та аквакультури Любомир Гайдамака.

На черзі проектування інкубатора з морських видів риби (лаврак, дорадо, барамунді, групки тощо), мальковий цех, товарне вирощування до 1 000 тонн у першій черзі. «На жаль, — ділиться Любомир, — труднощів дуже багато. Не встигли почати, як приїхали з місцевих контролюючих органів з метою перевірки фактів за заявою «фізичної особи з Одеської області Біляївського району». Але наша юридична служба відмінно спрацювала.

Добре, що керівництво місцевої громади Валерій Хоміцький, Лилия Машуренко, депутат обласної ради Володимир Погадаєв та інші сприяють становленню нашої справи», — зазначив спеціаліст. Він звернувся до керівництва області з проханням взяти під особистий контроль будівництво господарства, котре, безперечно, є унікальним явищем для розвитку сучасної аквакультури країни.