Від Посольства США в Україні, а також Гете-інституту в Німеччині книгозбірня отримала півтора десятка книжок англійською та німецькою. Але не простих, а з вмонтованим чипом. Варто до нього доторкнутися спеціальною розумною ручкою, як вона починає відтворювати текст книжки. До того ж спроможна зупинитися на окремому слові за вибором слухача й повторити його п’ять разів, щоб той міг краще засвоїти, як воно вимовляється.

Улітку розумні ручки та книжки презентують усім охочим просто на вулицях у популярних місцях пішохідних прогулянок, біля великих торгово-розважальних центрах. Проект так і назвали «Бібліотека під хмарами», і нічого платити за її послуги не потрібно.

Директор книгозбірні Надія Коротун розповіла: «Бібліотеку під хмарами» відкрили не заради заробляння грошей. А виключно для того, щоб городяни більше дізналися про найбільшу бібліотеку краю, яка сьогодні стала сучасним культурним центром, місцем дружніх зустрічей та самоосвіти. На цю мету добре працюють розумні ручки та чипована література.

Херсон.