Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Пьотр Стаханчик.

У Сєвєродонецьку, який є побратимом польського міста Єленя-Ґура, відбулася зустріч Генерального консула Республіки Польща в Харкові Пьотра Стаханчика з керівником Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександром Стрюком (на знімках). Йшлося про співпрацю, яка може бути взаємовигідною та взаємокорисною у польсько-українських добросусідських відносинах.

В обговоренні взяли участь заступник керівника Сєвєродонецької міської ВЦА Тетяна Верховська, віце-консул Генерального консульства Республіки Польща в Харкові Барбара Качмарчик, консул Генерального консульства Республіки Польща в Харкові Міхал Банась, голова Польсько-українського культурно-освітнього товариства «Донбас» Юрій Юрчик та заступник директора БО «Карітас Сєвєродонецьк» Олена Небеська.

Пьотр Стаханчик повідомив про намір реалізовувати у Сєвєродонецьку програми через БО «Карітас Сєвєродонецьк». «У нас в консульстві є можливість із розробки програм розвитку та допомоги гуманітарного напрямку. Минулого року в Харкові ми вже робили такі програми. Одна з них - це програма допомоги внутрішньо переміщеним особам, а інша - допомога в закупівлі обладнання для лікарень. Цього року ми допомагаємо територіям в зоні ООС, і, зокрема, плануємо реалізовувати в Сєвєродонецьку програми через БО «Карітас Сєвєродонецьк», - зазначив він.

Олександр Стрюк підтвердив правильність і своєчасність такого рішення, зауваживши, що БО «Карітас Сєвєродонецьк» відіграє важливу роль у місцевому житті й надає суттєву допомогу мешканцям Сєвєродонецької міської територіальної громади як в гуманітарних питаннях, так і в громадських. За його словами, це особливо стосується тих населених пунктів, що приєдналися до Сєвєродонецької міської територіальної громади внаслідок нової адміністративно-територіальної реформи.

Барбара Качмарчик більш докладно зупинилася на програмі, яку планується реалізувати на початковому етапі співпраці. «Наше Міністерство зовнішніх справ підтримало ініціативу БО «Карітас Сєвєродонецьк» щодо надання паливних брикетів для малозабезпечених та нужденних верств населення в зоні ООС. Цей проект буде першим з численних проектів під назвою «Польська допомога», - сказала вона.

Під час зустрічі Генерального консула Республіки Польща в Харкові Пьотра Стаханчика з керівником Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександром Стрюком.

Фото прес-служби Сєвєродонецької міської ВЦА.