Також вакциновано від коронавірусу 93 554 особи (загалом — 2 136 563).

В Україні для одержання COVID-сертифіката не потрібно особисто звертатися до якогось відомства, увесь процес відбувається онлайн. Про це в телеефірі розповів заступник міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку Ярослав Кучер.

«Після того як ви зробили друге щеплення, через якийсь час у додатку «Дія» ви можете згенерувати сертифікат. Потрібно зайти й оформити запит на одержання цього сертифіката. І система видасть ваш сертифікат, з яким далі ви зможете подорожувати», — сказав чиновник.

На сьогодні система працює в тестовому режимі. Вона видає нині сертифікат винятково на базі двох зроблених щеплень. Причому вакцинуватися потрібно однією вакциною. У тестовій версії поки що не відображається інформація про те, що людина перехворіла COVID-19 і тому поки що не вакцинувалася.

Своєю чергою голова Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький заявив на своїй сторінці у Фейсбуці, що антитіла до коронавірусу вже мають третина українців. При цьому народний депутат посилається на попередні дані дослідження, яке проводять МОЗ, Центр громадського здоров’я, Світовий банк і Український інститут соціальних досліджень імені Яременка. За його словами, у дослідженні вже взяли участь майже 6 тисяч осіб. У 33 відсотків з них виявили певний імунітет до коронавірусу.