Зокрема, із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями великокаліберного озброєння.

«Унаслідок обстрілів один військовослужбовець дістав осколкові поранення. Після надання першої медичної допомоги воїна транспортували до лікувальної установи. Стан пораненого — задовільний», — сказано в повідомленні. Станом на 7:00 ранку, 8 липня, російські окупанти тричі відкривали вогонь по українських позиціях.

Ситуація з безпекою на Донбасі погіршується, останні два тижні зростає число порушень режиму припинення вогню. Про це за підсумками чергової зустрічі Тристоронньої контактної групи заявила спецпредставник Діючого голови ОБСЄ в Україні й у ТКГ посол Хайді Грау, повідомляє прес-служба ОБСЄ. За її словами, на тлі зростання кількості порушень режиму припинення вогню учасники ТКГ на черговому засіданні «так і не прийшли до обговорення механізмів координації припинення вогню, розмінування та розведення сил і засобів». Посол висловила жаль про те, що й цього разу не вдалося добитися прогресу з питання відкриття двох нових пунктів пропуску в Луганській області, які блокує російська сторона.

Також представники України й ОБСЄ закликали РФ прискорити процес підготовки до наступного етапу взаємного звільнення утримуваних осіб.