Коментував дії своїх підопічних керівник водолазно-рятувального відділення Ігор Спірін. Як надавати допомогу постраждалому, продемонстрував на манекені член міської організації Товариства Червоного Хреста Валерій Пузир. Після «успішної реанімації» перевірити свої навички надання допомоги постраждалому мали змогу усі присутні.

Помічник начальника головного управління ДСНС, капітан служби цивільного захисту Оксана Мачак поінформувала присутніх про заходи, які вживаються Службою порятунку для запобігання нещасним випадкам на воді, та ознайомила їх зі статистикою.

За інформацією ГУ ДСНС, на Кіровоградщині органами виконавчої влади та місцевого самоврядування офіційно визначено 22 місця відпочинку біля водойм в Аджамській, Гайворонській, Новоархангельській (4), Новоукраїнській, Олександрівській, Олександрійській (7), Петрівській (5) та Світловодській (2) громадах. П’ять із них використовуються дитячими оздоровчими таборами. Усі місця відпочинку приведено у відповідність із правилами охорони життя людей на водних об’єктах України. На офіційних пляжах не зафіксовано жодного випадку загибелі людей.

Фото прес-служби ГУ ДСНС України в області.