Його провели поблизу міського Будинку культури, на центральній пішохідній вулиці. За задумом організаторів, він має не тільки познайомити городян з видатними особистостями, які жили і творили у Проскурові-Хмельницькому, а й подумати над тим, що кожен зможе залишити після себе.

Цей проект став частиною програми розвитку міської територіальної громади у сфері культури на п’ять років «Нова лінія культурних змін». А розпочався він із розповіді про хмельничанина Бориса Шильмана, який на початку минулого століття в тогочасному Проскурові був власником театру. В 1907 році меценат власним коштом збудував його для міста. Тож саме там почала працювати перша професійна сцена. Згодом ця споруда ввійшла в історію тим, що в ній відбувалися засідання уряду УНР та Директорії. Протягом 1919—1920 років вони тричі проводилися у Проскурові. Але згодом радянська влада націоналізувала театр, оголосивши, що відтепер там буде клуб імені Леніна. Проте в цьому статусі він був лише п’ять років. А потім сюди знову повернувся дух сцени — тут було засновано український державний драматичний театр. Відтоді приміщення ще не раз змінювало свій статус, поки не стало Будинком культури. Тепер в ньому діють різні професійні та аматорські колективи, любительські об’єднання та клуби, а на його сцені грають створені ними вистави.

Під час вуличного арт-проекту хмельничанам нагадали і про історію театру,  і про його засновника.

Актори народного аматорського театру «Дзеркало» на вулиці Проскурівській відтворили атмосферу старого Проскурова, познайомили глядача з Борисом Шильманом, провели театралізовану екскурсію першим «кам’яним» театром.

Хмельничани переглянули також книжково-ілюстративну виставку «За лаштунками проскурівського театру» та брали участь у вікторині про історію Проскурова. З цікавістю ознайомилися з фотовиставкою «Старе-нове місто», експозицією світлин Леоніда Западенка «Старий Проскурів» та насолодилися виступом найстаріших колективів Будинку культури.

Під час цього дійства городяни на інтерактивній дошці, яка мала назву «А я зробив для свого міста Хмельницького ось що…», могли розповісти про свій внесок у процвітання обласного центру.

Приміром, хтось повідав про те, що збирає старовинні речі, які пов’язані з Проскуровим, а хтось допомагає популяризувати сучасне місто. Все це було зроблено для того, щоб хмельничани вивчали і знали минуле свого краю. За першою будуть і інші історії проекту, які розкажуть про відомих краян, архітектурні та історичні пам’ятки.