Його метою є підвищення стандартів гостинності та туристичної привабливості Києва шляхом залучення громадськості до активної співпраці у галузі туризму, підготовки гостинних і доброзичливих господарів міста, які завжди раді гостям, вміють фахово проконсультувати, порадити, супроводити кожного, хто завітав до столиці України.

— Практика підготовки волонтерів уже давно існує в багатьох країнах, які мають високу туристичну привабливість. Це звичайні громадяни, які вміють фахово проконсультувати, порадити, супроводити кожного, хто завітав до столиці України, — зазначила на відкритті заступниця голови КМДА Марина Хонда. — Пандемія дуже «вдарила» по сфері туризму в усьому світі. Але водночас це стимул для Києва стати ще привабливішим для іноземних туристів. Я впевнена, що «Академія» — це великий крок до покращення туристичного іміджу столиці.

За словами Яніни Гаврилової, голови правління ГС «Всеукраїнська асоціація гідів», команда добровільних помічників навчатиметься 12 тижнів. Вони відвідуватимуть інтерактивні лекції та тренінги, будуть знати топові туристичні локації, ресторани, які можуть рекомендувати гостям. Крім того, за цей час буде напрацьовано протоколи та інструкції, як діяти в нестандартних чи екстрених ситуаціях. Також важливою темою є робота з людьми з інвалідністю, адже туризм у місті має бути доступним для всіх.

Надалі випускники Академії Гостинності допомагатимуть гостям міста під час різних подій, а також у туристично-інформаційних центрах.