Ця важлива подія стала можливою за сприяння очільника Луганщини Сергія Гайдая, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Австрія Олександра Щерби, за безпосередньої участі компаній «Ростдорстрой», ПрАТ «СНВО «Імпульс», за депутатської та волонтерської підтримки.

Автопарк Луганського гарнізону поповнили дво-, чотири- та восьмитонні повнопривідні пожежні автоцистерни на базі STEYR, МАЗ та КрАЗ, оперативно-піротехнічні машини Mitsubishi L200, оперативно-піротехнічне водолазне авто Ford Tranzit. Вони вирушать на оперативне чергування до Старобільського, Сватівського, Сєвєродонецького районних управлінь та Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в області.

Вручаючи ключі та сертифікати вогнеборцям, Сергій Гайдай висловив сподівання, що завдяки новому технічному оснащенню Луганщина впорається з новими викликами природних стихій. «Ми й надалі працюватимемо над тим, щоб наші рятувальники мали на озброєнні все, що потрібно для оперативного та вправного реагування на надзвичайні ситуації», — додав голова ОДА.

«Наше першочергове зобов’язання — своїми знаннями та вміннями забезпечити якісну роботу такої потрібної нам техніки», — зазначив начальник ГУ ДСНС України в області Михайло Пшик. Він від імені рятувальників подякував усім, хто долучився до важливої справи, за піклування про належний технічний рівень і оснащення підрозділів ДСНС.

Фото прес-служби ГУ ДСНС в області.