Про це інформує прес-служба Державного бюро розслідувань.

2 липня слідчі ДБР повідомили йому про підозру в змові та організації поставок до армійських підрозділів упродовж 2016—2018 років військової техніки низької якості. Йдеться про бойові катери «Кентавр» і машини швидкої допомоги. Крім бойового генерала Павловського, який очолював оборону Маріуполя під час боїв у вересні 2014 року, проти якого в Росії відкрили кілька кримінальних справ, у справі ДБР фігурують глава правління заводу «Кузня на Рибальському» Валерій Шандра та два колишні начальники одного із профільних департаментів міністерства оборони. Їм усім уже обрали запобіжні заходи. Загальна сума застави для всіх фігурантів перевищує 1,8 мільярда гривень. Сам Павловський у залі суду заявив, що грошей для внесення застави в нього немає, і що рішення суду він оскаржуватиме...

Зокрема, ДБР вважає, що керівництво акціонерного товариства «Кузня на Рибальському» внаслідок змови отримало держзамовлення на будівництво катерів. Начальник слідчого відділу ДБР Олег Гриняк розповів журналістам після засідання суду, що, попри відсутність технічної документації на будівництво катерів, перевагу було віддано саме цьому підприємству, передає ВПС. За його словами, коли, катери «Кентавр ЛК» побудували, з’ясувалося, що вони технічно непридатні. Також Гриняк стверджує, посилаючись на судові експертизи, що їх провело ДБР, що авто виробництва «Богдан Моторс», закуплені МОУ, не відповідають установленим вимогам і не можуть використовуватися в армії.

А сам обвинувачуваний каже, що на початку бойових дій на Донбасі, коли Україна відмовилася від запчастин з Росії, автомобілів, якими потрібно було транспортувати поранених військовослужбовців, взагалі не було. За його словами, розроблювачі «Богдан Моторс» виявилися єдиними, хто погодився на виробництво таких автомобілів.

Зі свого боку адвокат генерала Павловського заявив в одному з інтерв’ю, що всі твердження, які слідчий і прокурор зазначають у своєму повідомленні про підозру й у клопотанні, не мають абсолютно ніякого документального підтвердження.

Генерал Ігор Павловський не становить жодної загрози для суспільства. Рішення суду — ганебна кома на етапі подальшої дискредитації тих, хто захищав країну в 2014 році. Таку думку на своїй сторінці у Фейсбуці висловив екс-заступник секретаря РНБО, колишній перший заступник командувача Силами спеціальних операцій Сергій Кривонос.

Коментуючи справу Павловського, народний депутат України Андрій Осадчук (фракція «Голос») розкритикував суму застави: «Про які 500 млн можна казати в цьому разі? Це бойовий генерал, усе життя був на службі у ЗСУ. У слідчих є чітке розуміння, скільки, де й коли він заробив. Тобто розмір застави є очевидно неадекватним, і він установлений таким з однієї метою — закрити людину в СІЗО, відігратися на опозиції та заробляти дешеві дивіденди популярності», — цитує Осадчука прес-служба політичної сили.