Звернувся до буковинців із закликом готуватися до повені й голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. Він наголошує громадам на очищенні водостоків, придорожніх кюветів, відкритих зливових каналів, русел малих річок від наносів сміття. Також у ТГ мають обстежити пилорами, аби вони не скидали відходи в річки.

«Ми досі не можемо забути наслідки негоди на Буковині. Ця біда спіткала не лише нас, а й сусідні карпатські регіони. Руйнації зазнали дороги, мости, будинки. Потоком несло великі маси деревини, пиломатеріали, сміття. Саме поєднання води із твердими матеріалами робить стихію особливо небезпечною. Тому кожна громада мусить дбати про розчищення всіх шанців, прирічкових смуг тощо. Буковина має бути готова до протистояння паводкам», — сказав Сергій Осачук.

За його попередженням Басейнове управління водних ресурсів річок Прут та Сірет має знизити рівень води у ставках, аби не допустити підтоплень. А управління лісового та мисливського господарства — очистити місця рубки від залишків деревини, а прибережні захисні смуги річок — від захаращень.

Службі автомобільних доріг у області та управлінню інфраструктури, капітального будівництва і експлуатації доріг рекомендовано провести обстеження опор мостів, що розташовані на дорогах державного та місцевого значення.