На думку епідеміологів, які входять до Національного органу з вакцинації населення, ще один укол необхідно буде зробити людям зі слабкою імунною системою, котрі мають певні хронічні захворювання, а також тим, кому пересадили органи. Додаткова доза бажана й для осіб літнього віку (старших за 80 років), які мають хронічні хвороби, а також молодих людей із серцево-судинними проблемами й тих, у кого немає антитіл.

Учені-медики поки що вивчають: не чи завдасть ще одна доза лікарського препарату шкоди здоров’ю пацієнтів. І до 1 серпня висловлять свою авторитетну думку.

«Політика» також поінформувала, що інфекційні відділення лікарень уже не працюють так напружено, як у весняний пік третьої хвилі заражень. Зараз до апаратів ШВЛ підключено чотири пацієнти, а померла за останній час одна людина.
Президент Александр Вучич, який у середу відвідав одне з підприємств у місті Панчево, під час спілкування з журналістами знову торкнувся теми поширення коронавірусу й процесу вакцинації. Він зазначив, що останніми днями ситуація в країні стала обнадійливішою, а кількість вакцинованих зростає. Але до отримання так званого колективного імунітету проти коронавірусу ще далеко. «Зрозуміло: медики роблять усе можливе для цього. Але їхніх зусиль недостатньо, бо багато хто з громадян відмовляється робити щеплення. У нас є цілі регіони, які є чорними дірами в цьому процесі. Ми платимо винагороду людям, які пройшли вакцинацію, а зараз працюємо над запровадженням лотереї з цінними виграшами, щоб за-охотити тих, хто вагається, і збільшити кількість громадян, захищених від зарази», — заявив президент.