Найбільше представників в Народних зборах 46-го скликання матиме партія «Є такий народ» -- 65 (із 240). Партія ГЄРБ екс-прем'єра Бойко Борисова отримує 63 місця. Далі коаліція «Болгарська соціалістична партія за Болгарію» -- 36 мандатів, «Демократична Болгарія» -- 34, Рух за права й свободи -- 29, «Встань! Олігархи, геть!» -- 13. 

Президент Румен Радев повідомив, що перше організаційне засідання парламенту призначено на 9-ту годину 21 липня. «Спочатку мають бути сформовані парламентські фракції, потім ми повинні запросити всіх представників фракцій на консультації, а затим я вручу перший мандат на формування уряду. Так передбачає конституція», -- пояснив Румен Радев. За його словами, він чекає від політиків «демонтажу хибної моделі керування» і виходу з економічної кризи. «Сподіваюся, політики виправдають цього разу очікування людей. Їм уже час виконати свою роботу. Вони повинні прийти до єдності, знайти моменти у своїх інтересах, що перетинаються, які б відповідали сподіванням усіх болгар», -- зазначив президент. Він привітав партію «Є такий народ» з перемогою на виборах і назвав проект нового уряду партії, який уже представив її лідер Славі Трифонов, «відчиненими дверима для діалогу й пошуку консенсусу». 

До речі, пропозиція Славі Трифонова, щоб прем'єр-міністром став Ніколай Васильєв, який займав відповідальні посади в трьох різних кабінетах міністрів, спричинила величезну хвилю критики навіть у партій, які поділяють політику нової сили «Є такий народ». У четвер її лідер заявив, що замість цієї кандидатури запропонує іншу. Й вона має влаштувати всі партії, які пройшли до парламенту.