На знімку: центр професійно-технічної освіти відвідали голова обласної ради Віктор Федорченко (ліворуч) і голова облдержадміністрації 

Це передбачено Угодою про співпрацю, яку уклали департамент освіти і науки ОДА, Сумський центр професійно-технічної освіти і машинобудівний концерн «НІКМАС». Проект підтримали в облраді, облдержадміністрації і міськраді обласного центру.

За словами директора закладу профтехосвіти Віталія Мельника, невдовзі у ньому з’явиться сучасний навчально-практичний клас, облаштування якого стане у 4 мільйони гривень. Тут готуватимуть висококваліфікованих робітників за спеціальністю «верстатник широкого профілю, оператор верстатів з програмним керуванням». На сьогодні робітників такого профілю і на такому рівні готують лише в одному українському місті — Запоріжжі, тож Суми стануть другими.

В облраді й облдержадміністрації вважають, що співпраця між закладами профтехосвіти та промисловими підприємствами, налагоджена за моделлю дуальної освіти, допоможе забезпечити випускників робочими місцями, а галузі економіки регіону — сучасними кадрами.

Дмитро Живицький.

Фото з сайту sm.gov.ua