17 липня. «Динамо» (Україна, Київ) — «Ніцца» (Франція). 1:2. Голи: Шкурін, 37 — Ндоє, 70, Труйє, 80.

«Динамо»: Бойко (Бущан, 46), Тимчик, Кендзьора, Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 75), Андрієвський (Коробченко, 75), Шепелєв (Гармаш, 62), Буяльський (Лєднєв, 62), Родрігес (Антюх, 63), де Пена (Беніто, 75), Шкурін (Супряга, 46).

Попередній сезон «Ніцца» завершила на 9-й позиції в Лізі 1, набравши 52 очки у 38 матчах. Показники команди — 15 перемог, 7 нічиїх, 16 поразок (різниця м’ячів 50 — 53).

«Ніцца» — одна з наймолодших за віком гравців команд вищого дивізіону Франції — середній вік футболістів становить 23,1 року. У її складі — шестеро гравців збірних. Зокрема, нападник Дольберг, який дійшов зі збірною Данії до півфіналу Євро-2020 і забив три м’ячі.

Окрім того, різні національні команди представляють вінгер Стенгс (Нідерланди, перейшов до «Ніцци» з АЗ у липні), правий оборонець Аталь і центральний хавбек Будауї (Алжир), лівий оборонець Камара (Кот-д’Івуар) та правий оборонець Лотомба (Швейцарія).

Кияни ще не змогли виставити бойовий склад. Лише Бущан з числа учасників Євро-2020 зіграв тайм. Спочатку французи діяли першим номером, а кияни відповідали контратаками. І перед перервою відкрили рахунок. Знову (вже в третьому матчі поспіль) відзначився новачок колективу Шкурін, який влучно пробив головою. Зробив він це не без допомоги колег — де Пена виконав штрафний, а Сирота скинув м’яч на форварда.

У другому таймі наші гравці додали у швидкості. Але то була лише видимість переваги. Заміни в складі «Динамо» не посилили гру. Натомість французи спершу зрівняли рахунок. А за десять хвилин вийшли вперед.

18 липня. «Динамо» — «Етуаль» (Швейцарія, Каруж). 2:0. Голи: Лєднєв, 33, Гармаш, 83.

«Динамо»: Бущан (Моргун, 84), Караваєв (Вівчаренко, 72), Забарний, Попов (Шабанов, 61), Миколенко (Сідклей, 61), Сидорчук (Коробенко, 61), Шапаренко (Гармаш, 63), Лєднєв, Антюх (Кулач, 63), Циганков (Беніто, 63), Вербич (Ванат, 46).

Цей суперник виступає в Першій лізі (четвертий рівень швейцарського футболу). Але те, що ця команда — одна з найгрубіших у Швейцарії, немає сумнівів.

У стартовому складі киян вийшли сім учасників Євро. Але вони відпочивали, коли їхні партнери працювали на зборі. Тому ігровий рівень збірників поки що далекий від потрібного.

М’ячі динамівці забивали ефектно. Лєднєв обіграв воротаря і пробив у порожні ворота. А Гармаш виконав штрафний метрів з 25 і влучив у дальній нижній кут воріт.

Сьогодні «Динамо» проведе спаринг з представником іспанської Ла Ліги — клубом «Атлетік» (Більбао).