Презентація плаката та тематичної сувенірної листівки відбулася в обласному центрі на Соборній площі біля павільйону HouseofEurope.

За словами організаторів, художник ніколи не був у Миколаєві, проте відчув його як місто вітру та свободи через розповіді знайомих, які народилися та живуть тут.

Митець передивився всі видатні та знакові споруди, набережні, парки, порти, академії — все гарне, все незнайоме. І, головне — нічого з цього окремо, на його «немісцевий погляд», не формувало цілісний образ обласного центру. А потім Сергій

Майдуков пригадав, що в університеті разом з ним вчився хлопець із Миколаєва, Кіпер. «Що мені в ньому подобалось, — це трохи пихи та майже фізично відчутне прагнення свободи, — каже художник. — Я перебрав усе від порту до пам’ятників, поки думав над постером, але все здавалося трохи заважким та статичним, як для міста вітру. Тут я згадав про Кіпера і зрозумів, що Миколаїв для мене — це свобода».

Своє уявлення про свободу Сергій відобразив у плакаті, на якому чайки, море, яхти. Всі охочі отримали на презентації в подарунок від автора постер та листівку.