Учора в Києві вшанували пам’ять журналіста Павла Шеремета, який загинув 20 липня 2016 року внаслідок підриву вибухівки, підкладеної під автомобіль.

Акція відбулася в центрі столиці, на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького, де п’ять років тому було підірвано автомобіль, в якому перебував Шеремет. Активісти, друзі та колеги-журналісти принесли на це місце квіти, а також плакат з написом: «Політична справа Павла Шеремета».

Нагадаємо, 12 грудня 2019 року на брифінгу МВС правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета: лікаря і волонтера Юлію Кузьменко, ветерана АТО, музиканта Андрія Антоненка і військову медсестру Яну Дугар. Усі затримані заперечували свою причетність до злочину і називали переслідування політичним. Спочатку Кузьменко та Антоненка взяли під арешт. Дугар відпустили під заставу. У процесі судового розгляду «справа Шеремета» розсипалася через нестачу доказів. Юлію Кузьменко відпустили із СІЗО під домашній арешт 11 серпня минулого року, Андрія Антоненка — 30 квітня цього року. Справу щодо них розглядає суд. За п’ять років слідство не встановило замовників убивства журналіста Павла Шеремета...

16 липня призначений після відставки Арсена Авакова міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що оцінюватиме якість слідства у «справі Шеремета» після рішення суду.