Як повідомляють у штабі ООС, упродовж доби, 20 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню, зокрема 12 обстрілів та два прольоти БПЛА.

«У районі Водяного, що на Приазов’ї, ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру.

Неподалік Мар’їнки російські окупанти обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї. Біля Авдіївки збройні формування Російської Федерації чотири рази вели вогонь з мінометів 120-го калібру, ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї», — йдеться у повідомленні.

Крім того, ворог вів огонь з мінометів 120-го калібру поблизу Зайцевого, Старогнатівки, Гранітного, Пісків, Причепилівки.

На межі Донецької та Луганської областей був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарата типу «Орлан-10» із перетином лінії розмежування, а біля Пісків ворог використав безпілотний літальний апарат типу квадрокоптер.
«Унаслідок ворожих обстрілів один військовий дістав вогнепальне поранення. Після надання першої медичної допомоги воїна транспортували до лікувального закладу. Стан пораненого — задовільний», — повідомляють у штабі ООС. У районі проведення операції Об’єднаних сил група військовослужбовців окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади отримала берети гірських піхотинців. Іспит на право носити берет приурочили до річниці створення частини.

У Кривому Розі десятки містян біля в’їзду в місто з боку Дніпра на колінах зустріли кортеж із тілом бійця ЗСУ Олександра Горбенка, який помер від ран, отриманих у бою на Донбасі. 29-річний боєць ЗСУ помер на світанку 19 липня. Він зазнав важких поранень під час ворожого обстрілу 15 липня. Його евакуювали в харківську лікарню з «нуля» на військовому вертольоті.