Органи виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутати від Кіровоградщини всіх рівнів, представники громадськості роблять усе можливе, щоб в обласному центрі продовжив свою діяльність Донецький медуніверситет.

Зокрема, днями відбулася робоча зустріч щодо цього питання в Міністерстві охорони здоров’я України.

Як повідомила голова ОДА Марія Чорна, яка взяла активну участь у засіданні, проблему обговорювали міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, заступник міністра Ірина Микичак, народні депутати, які представляють Кіровоградщину у Верховній Раді, голова облради Сергій Шульга, представники Донецької ОДА та ДНМУ.

«Ситуація неоднозначна. Сьогодні у нас навчаються понад 800 студентів, половина з яких — іноземці. Тому стратегічне завдання перед ОДА — зробити все для того, щоб вони мали всі умови для отримання медичної освіти тут, на Кіровоградщині», — наголошує Марія Чорна.

«Є чітке розуміння, що медичний у нас залишиться. Міністр пообіцяв конструктив», — запевнив земляків народний депутат Олександр Дануца.

Проблем багато, застерігають у коридорах місцевої влади, — від юридичних до фінансових. Однак обіцяють їх поступово розв’язувати. До процесу вже залучено МОЗ, Міносвіти, ОДА, облраду, експертів та юристів.

Понад те, абітурієнтам пропонують задуматися про вступну кампанію-2021. Адже області дуже потрібні кваліфіковані медики.