Це оглядові майданчики, східці-тераси, інфраструктура для проведення пікніків. Тут облаштовано дитячий простір та промарковано велосипедний маршрут.

Обнови — черговий етап реалізації проекту «Управління і використання міських лісів як природної спадщини в містах Дунайського регіону». Його впроваджують у рамках Дунайської транснаціональної програми, що фінансується із фондів Євросоюзу. Відповідальним партнером є управління інвестиційної політики виконкому міськради.

«Частину локацій ми презентували ще у травні, — каже експертка із залучення грантових коштів Уляна Сидор. — Крім основної, з оглядовим майданчиком, є ще «бінокль» та інші, розміщені в місцевому лісі. Там уже відбулися велозмагання, майстер-клас із розписування пряників тощо».

Навесні було чимало нарікань на відсутність біотуалетів. Тепер їх встановлено. До вересня тут мають облаштувати вело- та автостоянки, закритий контейнерний майданчик. Побудують три локації для перепочинку велосипедистів на трасах.

Після реалізації проекту міськрада має намір передати відпочинковий об’єкт, відвідати який можна безплатно, на баланс комунальному підприємству. Звісно, підприємці зможуть тут облаштувати точки торгівлі та надавати послуги із оренди велосипедів, фотографування, влаштування розваг для малечі тощо. До речі, на горі будують кількаповерховий туристичний комплекс, тож він так само притягуватиме цікавими пропозиціями.

Вовчинецькі пагорби відділяють Івано-Франківськ від приміських сіл Підлужжя та Колодіївка. Щоправда, дорога до них щебенево-ґрунтова. Доводиться добиратися пішки, бо комунальний транспорт їде в обхід. Є сподівання, що із популяризацією рекреаційної зони сюди прокладуть і заасфальтовану дорогу.

Івано-Франківська область.