Люди у поліському селі Кідри Каноницької територіальної громади Вараського району Рівненщини дружні, вміють згуртуватися, коли потрібно вирішити якусь важливу для загалу проблему. Нещодавно вони це продемонстрували, «вдаривши» дружно по бездоріжжю, яке надокучило всім мешканцям. У складчину, за власні кошти побудували білощебеневе покриття на шести вулицях і провулках Кідрів. Людей на цю добру справу організували активісти на чолі із старостою Володимиром Турчиком — людиною мудрою і господарчою.

А ось будівництво асфальтованої дороги протяжністю більше двох кілометрів взяла на себе держава. Замовник Управління капітального будівництва Рівненської ОДА. Тендер на її спорудження виграла київська будівельна фірма «Данко».

— Цей відрізок фактично проляже через головні вулиці нашого села — Шкільну і Поліську, — розповідає кідрівський староста Володимир Турчик. — Зараз будівельники проводять підготовчі роботи для прокладання асфальту на відрізку 1,2 кілометра, а також для тротуарів. Мешканці із задоволенням спостерігають за роботою шляхових будівельників.

— Проект на цю дорогу виготовлений за кошти районного бюджету тодішнього Володимирецького району, — додав Каноницький сільський голова Віктор Семчук.