Платформи учасників колоною вирушили від готелю «Барон» центральною вулицею. За підсумками онлайн-голосування на сторінці Яремчанської міськради у Фейсбуці визначали переможця.

Святкові заходи в Яремчі з нагоди Дня міста розпочалися 24 липня. Як зазначив начальник відділу туризму та інвестиційної політики Яремчанського міськвиконкому Петро Бабчук, відбувалися різноманітні концерти на головній сцені в середмісті, на майдані Свободи. На вулиці Свободи працювали містечко майстрів та етноярмарок, проводилися кулінарні майстер-класи. Давали уроки гри на дримбі і трембіті. Охочі освоювали техніку бісероплетіння. А ще для гостей проводили безплатні екскурсії.

У неділю свято продовжило дефіле моделей етноодягу та його стилізацій, а ще театралізоване дійство — збори наречених на гуцульське весілля, майстер-класи з гуцульських танців. На грибну юшку запросив міський голова Андрій Мироняк.

Ввечері відбувся концерт місцевих народних колективів та гостей.

Варто нагадати, що Перший гуцульський карнавал у Яремчі відбувся 2019 року й зібрав тоді чимало гостей. То було колоритне дійство. Торік через карантин фестиваль не проводили.

Фото Романа БІЛАНЮКА.