Очільники територіальних громад Херсонщини часто нарікають на відсутність коштів для здійснення важливих соціальних проектів. Але водночас ці гроші іноді буквально лежать у них під ногами — тільки не лінуйся піднімати. От і Каховська окружна прокуратура дала таку підказку громаді з центром у селищі Асканія-Нова.

У прокуратурі з’ясували, що три роки тому місцеве комунальне підприємство надало (а швидше роздало) господарникам аж 2,4 тисячі гектарів землі. При цьому з новими розпорядниками ділянок вартістю 87 мільйонів гривень укладали не звичайні договори оренди, а угоди про спільну діяльність, від яких грошей до бюджету не надходило зовсім.

Прокуратура дійшла висновку, що такі правочини лише приховують справжній зміст угоди, і подала до суду. А Південно-Західний апеляційний господарський суд ухвалив рішення повернути землю у комунальну власність селищної ради. Вона тепер зможе запропонувати її добросовісним орендарям законним чином поповнювати з цього бюджет. Причому надходження очікуються солідні — адже 2,4 тисячі гектарів то не якийсь клаптик бабусиного городу!