Модератор групи — заступник міського голови Олександр Мосін.

Одним із завдань, поставлених перед робочою групою, є систематизація та аналіз даних щодо наявних на території громади факторів навантаження на довкілля. Опираючись на них, у місті зможуть розробляти заходи, які б пом’якшували це навантаження, робили довкілля сприятливішим для людей.

«Ми працюємо над документом, який у майбутньому стане основою для створення міських галузевих програм, — запевнив Олександр Мосін. — Розв’язання всіх наявних проблем, серед яких, зокрема, екологічні, самому лише бюджету міста не до снаги, тому маємо звертати увагу ще й на додаткові джерела фінансування. Наприклад, грантові програми. У місті вже є позитивний досвід такої співпраці. Як приклад нашої успішної роботи можу навести значне зменшення концентрації формальдегіду в повітрі після втілення програми розвитку міського електротранспорту».

«Чітка стратегія розвитку громади — це надзвичайно важливо. Зокрема, для покращення інвестиційного клімату, — наголосила директор департаменту з питань економічного розвитку міськради Ніна Рахуба. — Практика спілкування з міжнародними партнерами засвідчує необхідність мати документ, паспорт нашої території, у якому б відображалися її можливості і проблеми. У нас є значний потенціал для розвитку, але його потрібно систематизувати і правильно презентувати.

Насамперед маємо чітко сформулювати, якою ми хочемо бачити нашу громаду у 2030 році в екологічній, економічній і соціальній сферах».

Кіровоградська область.