Започаткувала його колишній сільський голова Любов Голубенко. Нині вперше організаторами стала новостворена Северинівська ОТГ, до складу якої входить село Стодульці. Безпосередню участь у святі взяв заступник керівника громади Євген Власюк. Прибули представники з декількох населених пунктів Жмеринського і колишнього Барського районів. Крім вареників, привезли художню самодіяльність, а дискотека не змовкала до опівночі.

Найбільший вареник приготували місцеві господині. Він був схожий на торт і його різали так само, як торт. Про це розповіла одна з організаторок свята і член журі, керівниця місцевого Будинку культури Настя Пересада. У номінації «Найкраща презентація» перевага була на боці господинь із села Олександрівка. «Найсмачніший вареник» вдався представницям із села Сербинівка. І це ще не всі номінації!..

Найбільше страв презентували стодулинецькі господині. До речі, так було щороку. Так, фантазія Любові Голубенко, яка безпосередньо брала участь у всіх святах, підказала їй начинити тісто раковими шийками. Прикрасила вареники справжніми раками. Її землячка, завідувач бібліотеки Леся Оранська відповідала за художню самодіяльність свята. Незважаючи на це, вареники теж устигла приготувати. Каже, робила це разом з донькою Настею Пересадою. Начинили вареники... цукерками. Зверху посипали цукровою пудрою, натертим шоколадом. Вийшов смачний десерт.

Аби кожен з гостей скуштував вареника, приготували дві тисячі штук. Ліпили їх 45 стодулинецьких господинь. Усі вареники були з картопляною начинкою. Подавали приправленими шкварками. З’їли всі до одного — аж облизалися. Тим часом у Стодульцях задумали зварити найбільший вареник. Уже на наступне свято 2022 року спробують вразити 100-кілограмовим вареником. «Читали колись, що в Черкаській області приготували вареник вагою 70 кілограмів, ми ж спробуємо перевершити їх», — каже Леся Оранська.