Це єдине в Західній Україні господарство, яке спеціалізується на вирощуванні гербер. Також тут вирощують огірки та малину. Загальна площа теплиць — понад два гектари.

«Лише за півроку підприємство реалізувало продукції на 18 мільйонів гривень. За 2021 рік очікується і сплата ПДФО майже шість мільйонів гривень, — розповів керівник підприємства Олег Ординат. — Перевагою підприємства є близьке сусідство з АЕС. Це дає змогу використовувати підігріту воду з атомки як теплоносій, який у вартості продукції займає лише три відсотки. А в інших парникових господарствах це у рази більше».

Голова ОДА Віталій Коваль вважає: «Все це свідчить про те, що потенціал одного підприємства може слугувати для розвитку інших. До речі, поблизу РАЕС триває і будівництво дата-центру, де також використовуватимуться потужності атомки.

Переконаний, що у Вараському районі є можливість створити навколо електростанції нові господарства та підприємства. А це вже потенціал не лише для розвитку громади та району, а й області загалом».

Також Віталій Коваль ознайомився з роботою Рівненської АЕС (на знімку). Під час зустрічі з колективом обговорили питання щодо реформування енергосектора. До слова, 23 відсотки усієї електроенергії в Україні, виробленої атомними електростанціями, генерується саме на Рівненській АЕС.

Фото прес-служби ОДА.