Олександр Пасічний (в центрі) попри щільний графік роботи виступив за команду ветеранів Миколаєва.

У Новому Бузі Миколаївської області за ініціативи народного депутата України, голови Асоціації футболу області Олександра Пасічного відбулась нарада з питань розвитку спортивної інфраструктури територіальних громад області. До обговорення та відвертої розмови долучилися керівники територіальних громад Баштанського району, зокрема Новобузької, Баштанської, Казанківської та Березнегуватської ТГ.

Як зазначив народний депутат України Олександр Пасічний, нині маємо стратегію розвитку фізкультури та спорту на Миколаївщині, вирішуємо питання будівництва та реконструкції спортивних об’єктів із сучасною інфраструктурою. «Озвучив свою пропозицію обласній владі стосовно того, що в кожному великому населеному пункті області має бути сучасний стадіон. Її почули, — зазначив депутат. — Маю на увазі те, що слід займатися не косметичним ремонтом стадіонів, а капітальним. Щоб стадіони стали справжніми багатофункціональними спортивними комплексами з полями для занять різними видами спорту, трибунами, тренажерними майданчиками, біговими доріжками, із сучасною інфраструктурою. Саме таку реконструкцію плануємо Здійснити і для Новобузького стадіону».

У керівників територіальних громад та депутатів місцевих рад виникло безліч запитань з приводу того, як необхідно готувати документи на фінансування робіт з відновлення стадіонів, які саме рішення слід приймати, до кого звертатися. З цього приводу вони отримали змістовні пояснення та рекомендації від народного депутата.

Свою прихильність футболу та спорту загалом дорослі та малі спортсмени довели на футбольному полі. Цього ж дня після наради в Новому Бузі відбувся турнір дитячих та ветеранських команд. На футбольному святі зібралися представники територіальних громад новоствореного Баштанського району. У турнірі взяли участь по п’ять дитячих та ветеранських команд.

Олександр Пасічний виступив за ветеранську команду Миколаєва, яка зайняла третє місце. Першою серед ветеранів стала команда Новобузької міської територіальної громади, другі — футболісти Баштанки.

Яскравим та видовищним видалося змагання серед юних футболістів.

— В умовах децентралізації дуже важливо налагоджувати нові взаємовідносини, в тому числі і в питанні розвитку футболу. Адже футбол об’єднує, — зазначив Олександр Пасічний, вітаючи спортсменів. — Бажаю, щоб футбол назавжди оселився в юних серцях, як колись назавжди залишився в моєму. Переконаний, що хлопці досягнуть у житті та спорті гарних результатів. Адже вони — вже переможці, якщо виходять на футбольне поле.

Усі учасники турніру отримали подарункові футбольні м’ячі та солодкі призи. Але найголовніше — зарядилися позитивом та азартом, гарним настроєм та бойовим спортивним духом.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.