Цього року прапороносцями були двоє спортсменів — олімпійська чемпіонка Афін-2004 з кульової стрільби Олена Костевич і чемпіон світу 2015 року з фехтування Богдан Нікішин.

Олені вдалося розвінчати забобони. Чернігівка Костевич у мікст-парі з уродженцем Рівненщини Олегом Омельчуком (на знімку) здобула бронзову нагороду в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 м. Доки ми ще спали, наш дует у «бронзовому» фіналі переміг пару із Сербії Зорану Арунович і Даміра Мікеца — 16:12.

«Ми наполегливо йшли до цієї нагороди. Cьогодні був нелегкий день — удача і невдача змінювали одна одну. Олег — великий молодець, і ця нагорода для нас цінна, мов «золото».

Казали, що прапороносець не може здобути медаль. Я ніколи не вірила в це. Мала велику честь нести прапор своєї держави і щаслива, що нам вдалося вибороти цю нагороду для країни.

Насамперед дякую своєму партнеру — Олегу Омельчуку, нашим наставникам і команді, які були поруч на цьому шляху. Вдячні всій Україні, а також моєму рідному Чернігівському краю за численні побажання успіху і слова підтримки, які продовжуємо отримувати тут, у Токіо», — сказала щаслива Олена.

Фото Миколи БОЧКА (з Токіо, спеціально для «Голосу України»).