На Миколаївщині на базі Міжвидового центру підготовки під загальним керівництвом командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-полковника Олександра Сирського відбулося українсько-британське навчання «Козацька Булава-2021». Відпрацьовано аеромедичну евакуацію.

Одне з пріоритетних питань, на якому наголошували британські партнери ще на етапі підготовки цього навчання, — організація максимально оперативної евакуації поранених або постраждалих у разі виникнення такої необхідності. Відповідно до рішення командування для невідкладного реагування залучено армійську авіацію Сухопутних військ України.

Проведено спільне тренування українського екіпажу Мі-8МСБ-В та особового складу британської медичної роти 4-го батальйону Королівського полку Шотландії сухопутних військ збройних сил Великої Британії з метою практичного відпрацювання взаємодії під час медичної евакуації.

Виконано обліт території полігона для перевірки обраних майданчиків для посадки гвинтокрила, підходу санітарного транспорту та безпосереднього перевантаження постраждалого. На майданчику Чарлі здійснено декілька контрольних перевантажень.

Для забезпечення найвищого рівня оперативності реагування визначено майданчики для всіх етапів навчання, уточнено координати, передані до штабу навчання та всіх задіяних підрозділів.

Захищаючи наші спільні цінності, піклуємося про життя і здоров’я кожного військово-службовця!

Служба зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗС України.

Фото служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗС України.