Щоправда, самої іменинниці Валерії РЕШЕТАРЧУК на ньому не було. Адже дівчинка вже довгий час бореться із важкою онкологічною недугою. І найбільшим та найважливішим подарунком для неї може бути саме життя. На жаль, нікому не дано зробити такий подарунок. Але допомогти Валерії одужати взялись і діти, і дорослі. Всі разом влаштували такий масштабний день народження, аби зібрати кошти на лікування.

Історія ця вражає. Адже одними з перших, хто відгукнувся на прохання близьких про допомогу, стали діти! Важливий крок зробила маленька шепетівчанка, другокласниця Ульяна Громова (на знімку). Вона вирішила обрізати своє волосся, щоб виручені кошти віддати Валерії. За той скарб, що вирощувала все життя, Ульяна отримала майже дві з половиною тисячі гривень. Для дитини — це непоганий заробіток. Усі гроші дівчинка передала на рахунок родини, що потребує допомоги.

Шепетівчани були вражені рішенням Ульяни і тим, з яким розумінням поставились до цього її батьки. Було очевидним, що воно не випадкове. Тільки в родині, де найбільше цінуються щирість, доброта, порядність, могли піти на таке.

Уже за кілька днів після того однокласниця Валерії Іринка Хилюк теж обрізала свої довгі густі коси, щоб допомогти подрузі. Вона зробила це зі щирою вірою у те, що лікування допоможе, і дівчинка знову повернеться в школу, життя налагодиться, а все страшне залишиться позаду.

Це підштовхнуло долучитися й інших. Так, шестикласниця Аня Волинець віддала свій велосипед на благодійний розпродаж. Інші діти запропонували для продажу свої гаджети, косметику, різні улюблені речі.

А артисти Будинку культури запросили глядачів на мюзикл «Неслухняне мишеня», оголосивши про продаж благодійних квитків.

Та найбільша акція відбулася саме в день народження Валерії. Її організатори запросили прийти на його святкування всіх охочих. І на цю пропозицію відгукнулося чимало дітей та дорослих, представників місцевої влади, приватних підприємців, волонтерів, дитячих колективів. Шепетівка не просто танцювала, співала і веселилась. Хтось представив на благодійний ярмарок свої вироби, улюблені речі, власноруч виготовлені смаколики. Хтось зацікавлював глядачів своїми виступами.

На святі всіх потішили мильні бульбашки, котрі є символом щасливого й безтурботного дитинства. Всі сподіваються, що воно таки повернеться до Валерії.

Для цього дівчинці терміново потрібна трансплантація кісткового мозку. Призначена в Німеччині операція коштує 180 тисяч євро. Для родини це непідйомна сума. Тим паче що мамі доводиться самостійно виховувати двох донечок. Бо два роки тому онкологія забрала життях батька.

Щоб трагедія не повторилася, організатори благодійного збору коштів просять долучитися до доброї справи. Родині можна допомогти, переказавши кошти на рахунок мами: Решетарчук Наталія 4731 2191 1943 3427 у ПриватБанку.

Хмельницька область.

Фото  із соціальних мереж.