Це — найглибоководніший незамерзаючий порт в Україні.

Порт «Південний» цими днями святкує 43-тю річницю від дня створення. В Україні нині — це найпотужніший порт, який обробляє 30 відсотків усіх вантажів. З початку року вже оброблено 82 судна і 5 мільйонів тонн вантажів, 70 000 напіввагонів з різними вантажами. Ці показники на 15 відсотків перевищують планові завдання.

Дмитро Разумков зустрівся з трудовим колективом порту й вручив лідерам підприємства відзнаки Верховної Ради України.

Зацікавленою і відвертою вийшла розмова під час відвідування Дмитром Разумковим компанії «ІнтерХім». Її було засновано 1992 року на базі дослідно-експериментального виробництва НТК Фізико-хімічного інституту ім. О. В. Богатського Національної академії наук України. Комерційна діяльність розпочиналася з виробництва унікальних продуктів тонкого органічного синтезу, за яким почалося виробництво оригінальних фармацевтичних субстанцій, розроблених ученими Фізико-хімічного інституту ім. О. В. Богатського, а також імпортозамісних субстанцій, яких ніколи раніше не виробляли в Україні.

Ключовою подією в розвитку нашої компанії стало створення заводу з виробництва готових лікарських форм. Будівництво стартувало в серпні 2002 року з «нульового циклу» відповідно до європейських правил належної виробничої практики (GMP) і було здійснено від першої палі до запуску виробництва в рекордний термін — два роки. Ця подія стала останньою ланкою у створенні вітчизняного фармацевтичного виробництва повного циклу, що здійснює скринінг і розробку активних хімічних сполук -виробництво фармацевтичних субстанцій — виробництво готових лікарських засобів (ГЛЗ) — оптову і роздрібну реалізацію ГЛЗ у рамках одного підприємства.

У рамках робочої поїздки до Одеської області Голова Верховної Ради Дмитро Разумков також відвідав 411-й військово-медичний клінічний центр Південного регіону. У цьому лікувальному закладі сьогодні проходять лікування учасники бойових дій на сході України.

Докладніше про робочу поїздку до Одеської області читайте згодом.