«Щасливе село — це коли в людей немає проблем із водою, є сучасна та зручна лікарня, де можна отримати послуги вчасно і якісно. Коли є вся необхідна інфраструктура для комфортного життя. Завдяки «Великому будівництву» позитивні зрушення почалися навіть у таких невеличких громадах, як Єрківська. Будівництво дісталося сюди, і люди вже відчувають покращення», — сказав Олександр Корнієнко.

За його словами, села мають бути такими само комфортними, як і міста. При цьому міста мають багато ресурсів для розвитку, а от села потребують особливої підтримки та уваги з боку держави.

Олександр Корнієнко наголосив, що «Слуга народу» та вся команда Президента Володимира Зеленського хоче бачити українське село щасливим і докладає до цього максимум зусиль.

Андрій Стріхарський додав, що народні депутати планують придбати для громади автомобіль швидкої допомоги. Також незабаром тут розпочнеться будівництво футбольного стадіону. Першу частину фінансування — півтора мільйона гривень — спрямовано завдяки діяльності Андрія Стріхарського.

«Єрківська громада потребує якісної спортивної інфраструктури, щоб діти та дорослі могли вести активний спосіб життя. Тому ми серйозно займаємося цим питанням. Незабаром тут з’явиться повноцінний стадіон: футбольне поле зі штучним покриттям, бігові доріжки, трибуни для глядачів», — зазначив Андрій Стріхарський.

Депутати також відвідали комбікормовий завод МХП — одне з найбільших бюджетоутворюючих підприємств, приклад соціально відповідального бізнесу. А також інноваційну равликову ферму, яка є одним із туристично привабливих об’єктів Черкащини.

В Єрках із громадою обговорили проблему занедбаного полігона хімічних відходів. Народні депутати пообіцяли допомогти з її розв’язанням.

«Це один із найбільших полігонів хімічних відходів в Україні. Він загрожує екологічній безпеці не лише Єрків, а й усієї області. Ми обов’язково займемося розв’язанням цієї проблеми та прозвітуємо про результати роботи місцевим мешканцям», — запевнив народний депутат від цього округу Андрій Стріхарський.

У межах поїздки учасники обговорили перспективи розвитку сприятливого інвестиційного клімату в Україні, успіхи українського бізнесу та труднощі, з якими стикаються підприємці.

Народні депутати запевнили: робитимуть усе для того, щоб Україна була комфортною зоною для інвесторів, а не шляхом із перешкодами, які потрібно долати.

Вл. інф.