Від межі з Тернопільщиною в напрямку Рогатина й справді гаряче: до спекотної погоди додається й тепло від щойно покладеного тут щебенево-мастикового асфальтобетону.

Працівники пройшли верхнім шаром правої смуги від села Лопушня до Чесників Рогатинської територіальної громади. Далі, до Пукова, проїжджа частина дороги повністю оновлена та з розміткою. У центрі села обабіч — новісінькі тротуари. Такі само облаштовують і на під’їздах до Чесників та в Лопушні.

У рамках відновлення траси майже завершили ремонт чотирьох мостів. На об’їзній Рогатина роблять дві кільцеві розв’язки. Адже рух тут жвавий: траса з’єднує Львівщину з Тернопільщиною, а загалом М-30 Стрий — Ізварине проходить територією восьми областей.

Дорожники Івано-Франківщини доклали значних зусиль, аби автомагістраль справді відповідала статусу міжнародної. На 16-кілометровій ділянці працює кілька бригад ТОВ «ПБС». Одна з них, де майстром Тарас Стефанців (на знімку), саме оновлює смугу руху. «Працюємо цілодобово, щоб виконати запланований обсяг робіт», — каже майстер.

Невдовзі розпочнуть роботи ще на одній ділянці М-30.

Фото автора.