Цьогоріч на всі освітні ступені до університету подано 66935 заяв, не враховуючи вступників до Військового інституту та Інституту Управління державної охорони України. Про це заявив ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Бугров (на знімку) під час брифінгу, присвяченого першим результатам вступної кампанії 2021 року в день 187-річчя від часу відкриття навчального закладу.

«Уже шість років поспіль наш університет є лідером серед ЗВО України за кількістю поданих заяв від абітурієнтів. Тож можемо вважати, що в сучасному мережевому світі і вступники, і їхні найближчі родичі обирають КНУ як заклад вищої освіти, якому беззастережно довіряють!».

Найпопулярнішою спеціальністю серед вступників на ОС «Бакалавр» Київського національного університету імені Тараса Шевченка є спеціальність 035 «Філологія». На неї вступники подали 7659 заяв.

Окрім філології, популярністю серед вступників до КНУ на бакалаврат цьогоріч користуються спеціальності: 122 «Комп’ютерні науки» (3918 заяв), 051 «Економіка» (3677), 121 «Інженерія програмного забезпечення» (3270), 061

«Журналістика» (2962), 081 «Право» (2899), «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» (2471), 053 «Психологія» (1988), 032 «Історія та археологія» (1675), 292 «Міжнародні економічні відносини» (1429).
КНУ імені Тараса Шевченка є класичним університетом. Окрім популярних освітніх програм, у ньому здійснюється підготовка фахівців на спеціальностях, яким надається особлива підтримка держави. Зокрема, програми з хімії, фізики та астрономії, а також математики університету — найпопулярніші серед вступників.

Символічно, що цьогорічні вступники стали членами великої родини Шевченкового університету саме в день його урочистого відкриття. За даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти на навчання за кошти державного замовлення до КНУ імені Тараса Шевченка рекомендовано 3198 осіб.

«Університет — це навчання найвищого ґатунку! Це надзвичайно потужна установа, це динамічна й багатогранна спільнота професіоналів, завдяки злагодженим зусиллям яких освіта й наука в Україні продовжують розвиватися відповідно до найкращих світових традицій, тому найкращі вступники обирають нас», — зазначив ректор Володимир Бугров.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.