Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Балтський міський голова Сергій Мазур під час відвідання Балтської міської територіальної громади.

У завершальній її частині він відвідав музей української книги, створений при Одеській обласній науковій бібліотеці імені Михайла Грушевського.

Директор музею Юлія Амельченко познайомила Дмитра Разумкова з експозицією наймолодшого музею книги в Україні.

Серед експонатів — автентична копія першого друкованого верстата, на якому були видані перші книги в Україні, а також раритетні видання книг українською мовою. Особливий інтерес у Дмитра Разумкова викликала книжкова виставка, присвячена 30-річчю Незалежності.

Під час огляду експозиції Музею української книги. Праворуч — Олена Петрова, куратор виставки «Українці — читаюча нація», менеджер проекту Музей української книги.

Потім шлях Голови Верховної Ради пролягав у віддалений сільський район — Балтський, а це 240 км від Одеси. Сьогодні Балтська ОТГ одна із найдинамічніших в Одеському регіоні. Гордістю ОТГ є суперсучасний спортивний комплекс, у якому одночасно можуть займатися майже 300 осіб. У комплексі кілька спортивних залів — волейбольний, футбольний, гімнастичний, для занять важкою атлетикою. Ведучи мову про досягнення цього району, Дмитро Разумков наголосив, що кожен день в історії будь-якої громади і держави Україна загалом має ставати кроком уперед.

Д. Разумков зустрівся з жителями районного центру, побажав їм успіхів у роботі, здоров’я і привітав з 30-річчям Незалежності України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.