30 липня 2014 року Авдіївка стала десятим українським містом, визволеним від російсько-терористичних військ героїчними зусиллями воїнів ЗСУ і бійців добровольчих формувань.

За участю глави держави в славнозвісній Авдіївcькій промзоні було урочисто відкрито оновлений Знак Пам’яті вшанування військовослужбовців Збройних Сил України і добровольчих формувань, які віддали життя в боях за Авдіївку. Кілька сотень метрів відділяють від лінії зіткнення пам’ятне місце, де в лютому 2017 року точилися запеклі бої.

У своєму виступі Президент України наголосив на величності безсмертного подвигу українських героїв і закликав до гідного вшанування їх пам’яті, яке є спільним обов’язком сучасників.

«Гідне вшанування пам’яті наших українських героїв — наш обов’язок. І я радий, що для цього після семи років війни в цьому місці нарешті з’явився відповідний символ — Знак Пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України й добровольчих формувань, які загинули в боях за Авдіївку. Це не подія й не новина. Це — норма. Так і має бути. І так має бути в кожному місті й селищі України, за які загинули українські бійці, віддавши найголовніше, що в них було, — своє життя», — зазначив Володимир Зеленський.
Хвилина мовчання. Молебень за героями, які віддали найдорожче — своє життя, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілість України.

Глава держави подякував колишньому командувачеві ОС генерал-лейтенанту Володимиру Кравченку і представив новопризначеного командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Павлюка.

Володимир Зеленський поспілкувався з військовослужбовцями, які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Цього ж дня під головуванням Президента України на Донеччині відбулось засідання Ради національної безпеки і оборони України.