Про це розповіла одна з організаторів марафону депутатка Львівської обласної ради від партії «За майбутнє» Тетяна Бей.

Марафон пройде де-в’ятьма областями України та завершиться 24 серпня в Донецькій області.

Упродовж трьох десятків років існування вільної, незалежної, суверенної України наша держава не раз стикалася з намаганнями розколоти громадян та народи, що становлять українську націю, за ознаками віри, території, мови, — зазначається на сайті партії «За майбутнє». Надзвичайним викликом єдності українців стала відкрита військова агресія та окупація Російською Федерацією Криму і частини Донецької та Луганської областей. Український народ із честю витримав цей виклик, довівши агресору та всьому світові, що єдність нашої держави непохитна. А громадяни, хоч би де вони мешкали і якою мовою розмовляли, є патріотами своєї держави.

Саме це має на меті підкреслити надмарафон «Схід і Захід разом», організований за участі депутатів Львівської обласної ради від партії «За майбутнє». Учасники забігу стартували о 9-й годині 30 липня від пам’ятника Тарасові Шевченку у Львові. Впродовж 26 днів три марафонці, замінюючи один одного та передаючи Державний Прапор України, подолають 1388 кілометрів дистанції. І завершать пробіг, що об’єднує країну, 24 серпня в Сєвєродонецьку.

Представники партії «За майбутнє» закликають громадян підтримати марафонців і долучатися на окремих етапах до участі в акції всіх, хто бажає.

Вл. інф.