«Тут ми не просто так, — зауважив парламентарій. — Звичайно, ми віддали данину і поклали квіти до пам’ятника Кобзареві, ще раз переосмислили його творчість та відвідали музейну експозицію. Але ми тут ще й для того, щоб подивитися, як проходитиме «Велика реставрація» Національного музею імені Тараса Григоровича Шевченка. Тому що заклад має деякі проблеми і їх треба вирішувати». За словами О. Корнієнка, у рамках проекту «Велика реставрація» хоч і невеликий кошт, але все ж спрямується на те, щоб розв’язати ці проблеми. Народний депутат пообіцяв, що музей фактично отримає «нове обличчя». Його фасад буде облаштовано так, як це планувалося в попередньому проекті — він буде більш яскравим, щоб більше приваблювати туристів. «Ми виконуємо свої обіцянки, — наголосив О. Корнієнко. — Дбаємо про українську культуру і створюємо туристичні магніти, які дозволять зробити нашу країну ще більш відвідуваною і привабливою для зовнішніх туристів. Але, звісно, ми закликаємо і всіх українців у цьому та наступному році відвідати Чернечу гору, відвідати Канів та інші локації в Черкасах. Мандруйте Україною».

О. Корнієнко також відвідав громаду в Єрках. Звідси родом один із фундаторів нашої держави і борець за її незалежність — В’ячеслав Чорновіл. Тут шанують В. Чорновола і працюють над тим, щоб встановити пам’ятник видатному співвітчизнику. Держава також не залишиться осторонь цього процесу, пообіцяв О. Корнієнко. «Маємо шанувати своїх героїв і далі просувати ідею української державності крізь віки, — сказав він. — Тим більше напередодні тридцятиліття нашої Незалежності».

Окрім того, Олександр Корнієнко відвідав Ліплявську територіальну об’єднану громаду. У 2017 році вона об’єднала кілька сіл, в яких проживає майже чотири тисячі громадян. Тут є багато інфраструктурних проблем, зауважив парламентарій. Треба ремонтувати внутрішні дороги і дорогу обласного значення, яка веде сюди з Канева. Але люди налаштовані дуже позитивно. Працюють на повну — наповнено дві школи, працюють амбулаторії, реконструюють ФАП.

«Громада ресурсна — у неї багато землі та багато можливостей, — наголосив О. Корнієнко. — Вона включає в себе частину заповідника і близько до Дніпра». У межах децентралізації влада працює над ресурсним наповненням бюджетів громад, продовжив він і наголосив: 

«Незважаючи на те, що ми об’єднали громади, ущільнили і фактично створили нову карту, ми все ж працюємо над ресурсним наповненням бюджетів громад і над новою моделлю сплати податку на доходи фізичних осіб, щоб наші українські села були квітучими та щасливими».

Фото зі сторінки Олександра КОРНІЄНКА у Фейсбуці.