У міськраді заявляють про традиційні спеціалізовані виставки, презентації, тематичні круглі столи і панельні дискусії. Нововведеннями стануть конкурс проектів ландшафтного дизайну, збільшення кількості експертних гостей форуму і залучення нових партнерів.

Зазначимо, що торік на заході виступили понад вісімдесят промовців, працювали шістдесят спеціалізованих виставок на більш як чотирьох тисячах квадратних метрів. Його відвідали понад дві тисячі осіб, зокрема з Канади, США та Німеччини.

Головна тема нинішнього форуму — Європейський зелений курс через локальні ініціативи. На думку організаторів, нині це тема номер один у всіх європейських країнах. Впровадження зеленого виробництва, використання зеленої енергетики, залучення екоінвестицій — усі ці теми будуть презентовані й обговорені на форумі.

«Ми залишили і всі наші популярні традиційні напрями: захист атмосферного повітря, управління побутовими і промисловими відходами тощо. Запрошуємо до участі депутатів Верховної Ради і представників профільних міністерств, щоб додати форуму і якусь законотворчу функцію», — розповів начальник управління з питань екологічної безпеки міськради Гліб Золотарьов.

Упродовж трьох днів заплановано обговорення основних тем форуму, роботу секцій «Локальні ініціативи в рамках Європейського зеленого курсу» і «Європейський зелений курс — можливості для розвитку українського бізнесу», а також — засідання комітету з питань природокористування і охорони навколишнього середовища при Торгово-промисловій палаті України. Працюватимуть і секції «Енергоефективність, відновлювальна енергетика», «Управління водними ресурсами: якість води, очищення стічних вод», «Управління промисловими і побутовими відходами», «Захист атмосферного повітря». Планується проведення Всеукраїнського студентського професійного творчого конкурсу проектів з екологічного менеджменту. Крім того, конкурс проектів ландшафтного дизайну, робота секцій громадських організацій.

Як розповів віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Дмитро Антонюк, паралельно проводитиметься виставка екологічних рішень, технологій, ініціатив. Будуть розміщені стенди підприємств, громадських організацій.

«Плануємо зібрати понад вісімдесят учасників експозицій. Також продовжуємо кампанію із залучення промовців — 15 відомих експертів в галузі екології вже підтвердили свою участь», — зазначив він.

Організатори сподіваються на позитивну епідеміологічну ситуацію, яка дасть можливість провести захід в офлайн-форматі.