Діти з майже двохтисячного села Довговоля Володимирецької територіальної громади Вараського району Рівненщини отримали чудовий подарунок від народного депутата України по 155-му виборчому округу Віктора М’ялика — сучасний дитячий ігровий майданчик. Його розмістили на території дитсадка. Про те, наскільки діти були раді такому подарунку, краще «скажуть» знімки з нового ігрового майданчика в Довговолі.

До речі, встановлювати гойдалки, карусельки та облаштовувати сам ігровий майданчик допомагали місцеві татусі. Тут змонтували освітлення, відеокамери, щоб вберегти майданчик від можливих вандалів.

Напередодні відкриття об’єкта радості малечі в Довговолі побував народний депутат України Віктор М’ялик (батько шістьох дітей), і разом з місцевою малечою «обкатали» одну з карусельок (на знімку).

Загалом коштом Віктора М’ялика в цьому році встановлено вже майже тридцять дитячих ігрових майданчиків. У Вараському районі, крім Довговолі, в місті Вараш, селищі Володимирець, селах Кідри, Воронки, Мульчиці, а також у селищі Рокитне Рокитнівської, селі Глинне Березівської, селах Колки, Селець, місті Дубровиця Дубровицької, селі Борове Зарічненської територіальних громад та інших. Однак народний депутат не обмежується лише своїм округом, він подарував по ігровому майданчику діткам сіл Тинне Немовицької ТГ Сарненського, Вітковичі Березнівської ТГ та Дюксин Деражненської ТГ Рівненського районів, чотири — малечі з Київщини.

Ігрові дитячі майданчики в багатодітних селах Рівненщини — це лише одна з програм народного депутата України Віктора М’ялика. Спілкуючись із батьками в Довговолі, які прийшли на толоку встановлювати гойдалки, він, зокрема, розповів:

— У найближчих моїх планах як парламентарія переконати колег та урядовців у необхідності Державної програми з будівництва шкіл, дитсадків на Рівненському Поліссі, яке б’є рекорди з народжуваності. Адже в багатьох селах округу старі школи потребують реконструкції, ремонту, взагалі нових будівництв. Тому вже сьогодні за моїм поданням запущено фінансування по «соцеконому» (по 500 тисяч гривень) на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво гімназій у селах Воронки Володимирецької та Великі Цепцевичі Антонівської територіальних громад Вараського району. А ще 700 тисяч гривень передбачено на капітальний ремонт будівлі початкової школи Рокитнівського ліцею №1 у Рокитнівській селищній територіальній громаді.

Народний депутат  Віктор М’ялик також розповів, що Кабінет Міністрів України 21 липня опублікував розпорядження про деякі питання розподілу в цьому році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Не забули і про 155-й виборчий округ.

— Вашій Володимирецькій територіальній громаді на реконструкцію приймального відділення Володимирецької ЦРЛ виділено понад 3,8 мільйона гривень, — розповів мешканцям Довговолі Віктор М’ялик під час толоки. — Для Березівської ТГ виділили відповідно 645,6 тисячі та 722,3 тисячі гривень на капітальний ремонт дорожнього покриття по вулиці Богдана Хмельницького в селі Глинне та вулиці Жовтневій в селі Березове. Рафалівська територіальна громада отримає 200 тисяч гривень на ремонт водопроводу по двох вулицях, а також частину коштів — 63 тисячі гривень ( решту профінансує громада) на будівництво водопроводу по вулиці Гайдара в Рафалівці. Майже 50 тисяч гривень надійде в бюджет Полицької територіальної громади на виготовлення ПКД на капремонт спортмайданчика навчального закладу в селі Ромейки.

— Віктор М’ялик багато допомагає громадам, у тому числі й нашій Каноницькій, — розповідає каноницький сільський голова Віктор Семчук. — Так, бюджет нашої сільради отримає відповідно по 150 тисяч та 165 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації для капремонту автодоріг на ділянках Озеро — Дубівка — Кідри та Переброди — Дубровиця — Володимирець — Суховоля, а також на проектно-кошторисну документацію з капітальних ремонтів внутрішньої системи опалення Будинку культури (60 тисяч гривень) та другого поверху цього закладу (80 тисяч), 100 тисяч гривень на виготовлення ПКД з будівництва твердопаливної котельні. Ми дуже вдячні нашому депутату, який уважний як до звернень пересічних мешканців, так і громад.

Між іншим, у редакційній пошті теж є листи, в яких мешканці сіл населених пунктів, що входять до 155-го виборчого округу, гарно відгукуються про свого народного обранця.

Фото Людмили БОСИК.