Парламентарій заручився підтримкою сенаторів у напрямі просування в Україні концепції збереження родючості наших ґрунтів, а також виконання нашою державою в повному обсязі Паризької кліматичної угоди як ключової передумови для змін.

На зустрічі з американським політиком і конгресменом Джорджем Міллером, який опікується питаннями освіти та профспілок, домовились про те, що наприкінці жовтня делегація профспілок України відвідає США.

«Плануємо підписання меморандуму про співробітництво у сфері реформ та обміну досвідом», — зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці народний обранець.

Крім того, В. Івченко зустрівся з американським конгресменом Джином Слеттері, який не раз бував у нашій країні і допомагав нам. «Він упевнений, що ми повинні видобувати більше власного газу, щоб бути максимально незалежними від Росії, а також активно використовувати свою головну перевагу — сільське господарство, щоб розвивати альтернативні джерела енергії для залучення до цієї сфери інноваційних технологій, які наразі цінуються в усьому світі», — підкреслив Вадим Івченко.

Під час зустрічі з американським політиком і колишнім міністром сільського господарства США Деном Глікманом обговорили необхідні передумови для виходу сільськогосподарських машинобудівних американських інноваційних компаній на український ринок.

З екс-президентом Національної спілки фермерів США Роджером Джонсоном домовились про можливість підписання меморандуму між фермерами України та Національною спілкою фермерів Америки.

Головною темою розмови під час зустрічі з американським політиком та юристом Біллом Делахантом — членом команди Байдена, стало україно-американське співробітництво та інвестиції в агросферу.

Також ішлося про те, що важливим напрямом, в якому Америка могла б допомогти нашій країні, є створення платформ розвитку «зелених технологій», адже саме вони могли б стати істотним чинником в отриманні енергетичної незалежності України від Росії.

В останній день поїздки до Вашингтона Вадим Івченко зустрівся із конгресменом Джимом Макговерном. Говорили про можливість американської підтримки українського аграрного сектору.