На території Державного історико-культурного заповідника «Тустань» біля села Урич, що на Львівщині, розпочався один із головних заходів літа в області — Фестиваль-табір української середньовічної культури «Тустань». Цього року його проводять у новому форматі: вперше відбуватиметься не лише на вихідних, а й протягом усього тижня — аж до неділі (8 серпня) й винятково на відкритому повітрі.

Як пояснив директор історико-культурного заповідника Андрій Котлярчук, так сподіваються уникнути скупчення людей і забезпечити дотримання правил особистої безпеки у межах карантину. Водночас гостей дійства хочуть максимально інтегрувати в українську історичну добу Х—XV ст.

Щодня з 11:00 до 19:00 години на території фестивалю для гостей відкрито середньовічний табір, відбуваються майстер-класи. Чимало уваги присвячено військовій справі середніх віків — можна буде взяти участь у кінній лицарській програмі, побачити парні поєдинки, бугурти (групові битви затупленою зброєю на лицарському турнірі), Тустанський лицарський турнір, а ще штурм фортеці з використанням відповідної зброї.

Вартість входу на територію заповідника й фестиваль — 80 грн у будні і 150 грн у вихідні.